Sam Raimis debutfilm från 1982. Spelades in med låg budget och kompisar till Raimi i rollerna.

Ash och hans vänner ska tillbringa några dagar i en stuga mitt ute i skogen. Väl där finner de en bandspelare och fyndet får oanade konsekvenser...

Svenska videokonvolutet stoltserade med citatet "Det mest skrämmande jag någonsin sett" - Stephen King (på uppföljaren stod det däremot: "ännu roligare än ettan.

USA, 1982. Regi: Sam Raimi

Visas 3/9 20.00

V

Baserad på Stephen Kings bok med samma namn.

En småbarnsfamilj flyttar in i ett hus i närheten av en djurkyrkogård som grannen visar dem en dag. Fadern får veta att bortom den ligger en gammal indiansk begravningsplats och de som blir begravna där återuppstår. En dag blir katten överkörd och utav sympati till dottern begraver de honom där och katten kommer tillbaka, men förändrad. Sedan dör hans son...

USA, 1989. Regi: Mary Lambert

Originaltitel: Pet Sematary

Visas 3/9 22.00

 

 

Ching Sui-Tung, kanske mest känd för A TERRACOTTA WARRIOR (1990) har regisserat denna Hongkongklassiker som innehåller allt som gjort genren berömd: demoner, fantastiska svärdsdueller och hårda kung fu kamper. En skatteindrivare kommer till en liten stad och hittar ingenstans att övernatta, så han får tillbringa natten i ett gammalt tempel, hemsökt av demoner.. Han blir där kär i en kvinna, men deras kärlek är omöjlig då hon är edsvuren till en träd-ande att förse denne med unga mäns yang element

Hong Kong, 1987. Regi: Ching Sui-Tung

Originaltitel: Qian Nu Youhun

Visas 4/9 20.00

 

George A. Romeros zombiefilm som utgör första delen i Dead-triologin. Filmen fick stort genomslag året den kom och betraktas nu som en klassiker. Filmen utspelar sig i ett hus där några människor försöker överleva anfallen från de mystiska levande döda. Ingen vet var de kommer ifrån och hur länge kan den lilla gruppen försvara sig mot den växande skaran angripare?

USA, 1968. Regi: George A. Romero

Visas 4/9 22.00

 

 

Figurer skapade av Tim Burton (BATMAN, MARS ATTACKS) i en animerad musikal där Danny Elfman står för både komposition och några röster. Jack, kungen i Halloween-landet har tröttnat på att skrämmas och vill utvecklas. I sina funderingar går han vilse i skogen för att plötsligt hamna i Jul-landet och bestämmer sig för att sköta julafton det året, och själv vara jultomte. Vampyrer och allehanda monster förbereder julen med att göra julklappar, men de har nog inte riktigt förstått vad ordet "julstämning" betyder.

USA, 1993. Regi: Henry Selick

Originaltitel: The Nightmare Before Christmas

Visas 5/9 20.00

 

Den första zombie-filmen av Lucio Fulci, Italienaren som kanske är mest känd för NEW YORK RIPPER och THE BEYOND. ZOMBIE FLESHEATERS är inspirerad av George A. Romeros NIGHT OF THE LIVING DEAD (visas också under Blodröd Filmfestival) men innehåller många fler starka scener.

En segelbåt från en försvunnen forskare närmar sig New York och det visar sig att den enda ombord är en grotesk man som utan förvarning anfaller en kustvakt. Efter ett antal skott faller så mannen i vattnet och försvinner. För att lösa detta mysterium ger sig forskarens dotter Ann, tillsammans med bl.a. en journalist och en etnolog, iväg för att söka efter forskaren. Resan blir obehaglig och än värre blir det då de hittar fram till Matu Island.

Varning för starka scener!

Italien, 1979. Regi: Lucio Fulci

Originaltitel: Zombi 2

Visas 5/9 22.00

 

Hösten 1999 är Blodröd Filmfestival tillbaka med ännu ett saftigt program!!