BLODRÖD

PART VI: DAYS OF DREADFREDAG 29/11


MAY
fredag 20:00
Om du inte kan få några vänner - gör en själv.

May är inte riktigt som andra tjejer. May arbetar på en veterinärklinik och bor tillsammans med sin enda "riktiga" vän - en docka som hon fick av sin mor som liten. Arbetskamraten Polly börjar utan större framgång att flörta med May, som istället är intresserad av den mystiske Adam. Adam arbetar med skräckfilm och gillar riktigt sjuka saker, men han upptäcker snart att May är för sjuk, till och med för honom.

Om vi ska vara ärliga en liten stund. Amerikansk film är inte precis känd för att oväntad och originell. Ibland dyker det ändå upp filmer som avviker från mallen och May är definitivt en av dem.
Längd: 90 minuter
Regi: Lucky McKee
USA 2002 - IMDb


fredag 22:00
WOULD YOU KILL A CHILD?
A nice place to visit, but you could never LIVE there!

Ett par engelska turister anländer till den lilla ön Almanzora, just utanför den spanska kusten. Till deras förvåning finns där inga vuxna utan bara en massa stumma barn som stirrar på dem med mystiska leenden. Snart finner de att barnen är besatta av en galen kraft som får dem att mörda vuxna som självklart inte kan försvara sig. För vem kan mörda ett barn?

Would You Kill a Child? är en skickligt gjord skräckfilm med underliggande politiska motiv. Den version som visas på Blodröd är unik då den är längre än någon känd videoutgåva.

Originaltitel: ¿Quién puede matar a un niño?
Längd: ca 100 minuter
Regi: Chicho Ibáñez-Serrador
Spanien 1976 - IMDbLÖRDAG 29/11DEATHWATCH
lördag 15:30
Deliver them from evil.

Tio brittiska soldater befinner sig plötsligt vilse i gryningsdimman långt in i fiendeland. De söker skydd i en tysk skyttegrav. Snart börjar en efter en av de brittiska soldaterna bli galna och döda varandra. Den 16-årige Charlie Shakespeare är snart den ende med sinnet i behåll men han vet ännu inte vad det är för skräck som omger dem. Det enda han vet är att de inte är ensamma.

Det görs inte så många skräckfilmer i krigsmiljö. Kanske är det inte så konstigt eftersom krig i sig är riktigt otäckt. I Deathwatch vill man visa krig och människans ondska ur ett annat perspektiv.
Längd: 95 minuter
Regi: Michael J. Bassett
USA 2002 - IMDb


lördag 18:00
DEMENTIA 13
A brand new concept in motion picture shock!

John Haloran dör av en hjärtattack och hans fru Louise blir utom sig av girighet. Det visar sig nämligen att hon inte får en enda spänn av arvet efter hans mor om John är död. Hon beslutar sig för att åka till hans familjehem på Irland för att försöka knipa en del av arvegodset. Men någonting står inte rätt till på slottet Haloran och snart börjar folk dö under yxiga och grisiga omständigheter.

Dementia 13 är en ytterst tidig slasherfilm som tillsammans med Mario Bavas Bay of Blood för evigt format genren till vad den är. Filmen är dessutom en av Francis "Gudfadern" Coppolas första filmer, producerad av B-filmsgiganten Roger Corman.
Längd: 75 minuter
Regi: Francis Ford Coppola
USA 1963 - IMDb


HEMLIGHETEN - VÄRLDSPREMIÄR!
lördag 20:00

Four tourists travel to Scandinavia for the time of their lives. But what they discover might take their lives.

Fyra Englandsstuderande turister åker till Gotland i september i hopp om en glad semester. Det visar sig dock snart vara just inget annat än ett hopp. Turistattraktionerna är stängda och ön är så gott som folktom denna kalla höstmånad. Istället för att sura på deras nya semesterort gör de alla det bästa av situationen. Det visar sig dock snart att öns infödingar bär på en hemlighet; en hemlighet som får de fyra turisterna önska att de aldrig satt sin fot på ön.

Hemligheten

Blodröd part VI: Days of Dread stoltserar med en världspremiär för denna nya svenska skräckfilm, på engelska. Hemligheten introduceras av filmens regissör/manusförfattare/producent Paolo Vacirca och fotograf Mårten Stenberg. Tid för frågor finns efter filmen.

Längd: 90 minuter
Regi: Paolo Vacirca
Sverige 2004 - IMDb
Läs mer om filmen: Paolo Entertainment


lördag 22:30
DARK WATER
The most shocking film yet from the director of Ring.

Yoshimi flyttar tillsammans med sin femåriga dotter Ikuko till ett gammalt hyreshus. Allt verkar till en början bra, men så snart de kommit tillrätta börjar en rad märkliga saker att inträffa. Vatten börjar läcka från taket i sovrummet, trots att lägenheten ovanför är obebodd. Hon hör barnfotsteg och droppande kranar från lägenheten ovanför, och hennes dotter blir allt mer innesluten i sig själv.

Alla som har sett Hideo Nakatas Ring (Ringu) vet att mannen kan skrämmas rejält. I Dark Water höjer han ribban än mer och frågan är om det går att vara mer effektiv vad det gäller spökfilm.

Originaltitel: Honogurai mizu no soko kara
Längd: 90 minuter
Regi: Hideo Nakata
Japan 2002 - IMDb


SÖNDAG 30/11


GRODORNA!
söndag 15:30
Today the pond! Tomorrow the world!

Om du känner ett krypande obehag för amfibier och reptiler bör du ta med dig någon till bion att hålla i hand. Ray Millard, en gammal grinig miljardär, bjuder hem sin excentriska familj för att fira sin födelsedag. Naturligtvis sker festen i ett träsk mitt på en isolerad ö. Utanför hoppar de slemmiga fasorna närmare familjen. På klassiskt skräckfilmsmanér dör personerna en efter en, och grodorna närmar sig.

Om man vill kan man uppmärksamma vissa politiska motiv bakom Grodorna. Men vem vill det när de hoppande fasorna närmar sig?

Originaltitel: Frogs

Längd: 90 minuter
Regi: George McCowan
USA 1972 - IMDb


söndag 18:00
SHOGUN ASSASSIN
Lone wolf and son. The greatest team in the history of mass slaughter.

Lone Wolf är Shoguns chefsbödel men han är på folkets sida. I närstrid har han ingen överman. En dag blir hans makt för stor, och Shogun beslutar att döda honom genom att skicka en Ninjas mördare till hans hem. De dödar Lone Wolfs fru, och han får två val; dö genom Harakiri eller utlämna sig till Shoguns godtycke.

Ni är ena lyckans ostar. Precis innan Tarantinos senaste film Kill Bill har premiär får ni se en av hans största inspirationskällor, nämligen Shogun Assassin. Se varifrån han hämtade sina mest blodiga svärdsfighter, som hart omöjligt kan bli bättre.
Längd: 85 minuter
Regi: Kenji Misumi & Robert Houston
Japan/USA 1980 - IMDb


GINGER SNAPS
söndag 20:00
They don't call it The Curse for nothing!

Tonårssystrarna Brigitte och Ginger Fitzgerald är besatta av döden. De fotograferar olika tänkbara döds- och mordscenarier, och har kommit överens om att de ska dö tillsammans när den dagen kommer. En sen höstkväll blir Ginger attackerad och biten av en varulv, och inom några dagar börjar både hennes kropp och humör att förändras. Det blir en kamp mot klockan innan nästa fullmåne som av en slump sammanfaller med Halloween. Samtidigt börjar
Ginger njuta av sina nya mer djuriska och förföriska sinnen...

Ginger Snaps är en äkta creature feature och vi är inte precis bortskämda med monsterfilmer på 2000-talet, än så länge..
 
Längd: 105 minuter
Regi: John Fawcett
USA 2000 - IMDb


söndag 22:00
BLOOD AND BLACK LACE
A fashion house of glamorous models becomes a terror house of blood!

Den unga modellen Isabella mördas av en maskerad gestalt. Hennes dagbok som antas peka ut mördaren försvinner i samma veva som hennes pojkvän misstänks för mordet. I jakten efter det försvunna bevismaterialet börjar fler modeller dräpas på de mest fruktansvärda sätt. Den maskerade mördaren kommer inte att sluta förrän hans identitet är säker.

Blood and Black Lace
är en klassisk giallo som inte gör någon besviken. Mario Bava vet hur han håller spänningen på topp samtidigt med fantastiskt foto och fantasifulla mord.

Originaltitel: Sei donne per l'assassino
Längd: 85 minuter
Regi: Mario Bava
Italien 1964 - IMDb