FILMVISNINGAR UNDER FRANSKA VECKAN 15-17 APRIL
I samarbete med Franska institutet

TOUT VA BIEN ON S´EN VA
Måndag 15 april kl 17.00

I handlingens centrum står tre systrar, vars far lämnade dem när de var små. Sedan dess har han varit försvunnen. Men så en dag 15 år senare söker fadern kontakt med sina tre vuxna döttrar, var för sig, och försöker manipulera dem. Alla reagerar på sitt eget sätt.
Filmen visas för första gången i Sverige. Engelsk text.

Regi: Claude Mouriéras, Frankrike, 2000
I rollerna: Miou-Miou, Sandrine Kiberlain,
Natacha Régnier , Michel Piccoli

Längd: 96 minuter

 


MARIUS OCH JEANETTE
Tisdag 16 april kl 17.30

Marius och Jeanette utspelar sig i ett ytterområde till Marseille i Frankrike. Där finns Marius som bor ensam i en övergiven fabrik, men också kassörskan Jeanette, som försöker uppfostra sina två barn på sin knapra lön.
Mötet mellan Marius och Jeanette är inte enkelt. Båda har lidit mycket, båda lever på livets marginal. Trevande försöker de hitta ett språk för sina känslor. Det handlar om det allra modigaste i livet, att våga älska igen trots erfarenhet av smärtsamma förluster.

Originaltitel: Marius et Jeannette.
Regi: Robert Guédiguian, Frankrike, 1997.
I rollerna: Ariane Ascaride, Gérard Meylan,
Pascale Roberts, Jacques Boudet.
Längd: 105 minuter.

 

SOMMAR VID LOIRE
Onsdag 17 april kl 17.00

Med underbara bilder och miljöer och fantastiska skådespelare berättar Becker den gripande historien om Riton och Garris som bor i träskmarkerna vid floden Loire. Filmen utspelar sig under en sommar när solen skiner oavbrutet och livet går i sin bedrägligt stilla lunk. De lever ett gott liv, men ändå saknas något. Riton saknar en tillvaro där han inte måste hjälpa Garris och hans familj. Garris i sin tur dricker för mycket för att döva ångesten över sin bortflugna vackra hustru. Så en dag kommer boxningsstjärnan Jo Sardi till stan...

Originaltitel: Les enfants du marais.
Regi: Jean Becker , Frankrike 1999.
I rollerna: Jacques Villeret, Jacques Gamblin, André Dussollier.
Michel Serrault
Längd: 115 minuter.